WijkTalentenOrkest

Samen muziek leren maken als basis voor groei.

En zo zit je ineens met een tuba op schoot… Voor de deelnemers aan het WijkTalentenOrkest is iedere bijeenkomst weer een nieuw avontuur. Want om een nieuw instrument te leren bespelen, moet je flink uit je comfort zone treden!

Het WijkTalentenOrkest is een buurtcommunity waarin buurtbewoners uit de Arnhemse wijk De Geitenkamp gezamenlijk muziek leren maken. Bij Stichting Act geloven we namelijk dat je door samen te leren verbinding creëert.

Communicatie stimuleren met muziek

Bij het leren bespelen van een instrument in ons WijkTalentenOrkest geldt dat al helemaal: iedereen begint op nul door een instrument te kiezen dat ze nog niet kennen. Juist doordat er iedereen in hetzelfde leerproces zit, verbinden we de deelnemers en daarbij stimuleren we communicatie door middel van muziek. Een methode die wetenschappelijk is onderbouwd!

Ook bij het WijkTalentenOrkest gaan we uit van de pijlers van Stichting ACT: passie en talent. De bijeenkomsten van ons orkest vinden plaats op een locatie midden in De Geitenkamp in Arnhem: MFC De Wetering aan de Bonte Wetering. Het is mogelijk om een keer vrijblijvend te komen kijken en mee te doen, maar dan moet je je van tevoren wel even aanmelden.

WijkTalentenOrkest

Dit maakt dit project zo uniek!

  • We creëren verbinding door samen te leren.
  • Iedereen begint op nul door een onbekend instrument te leren.
  • We stimuleren communicatie met muziek.
  • Workshops van professionele muzikanten.
  • Wetenschappelijk onderbouwde methode.
WijkTalentenOrkest Logo

Meer weten? Neem contact op!

Stuur bericht

Contactgegevens

Sperwerstraat 97
6823 DL Arnhem

Dagmar Blom
06 – 39 51 71 91

dagmar @ stichtingact.nl