Noord Oost Academy

De stap van de basisschool naar het voortgezet onderwijs kan best groot zijn. Daarom hebben we de Noord Oost Academy in het leven geroepen.

Op de Noord Oost Academy krijgen kinderen in een vrije setting een ondersteunend programma om op een speelse, plezierige manier de overgang naar de middelbare school wat comfortabeler te maken. Dat gebeurt met huiswerkbegeleiding, maar bijvoorbeeld ook door het ontwikkelen van bepaalde (sociaal-emotionele) vaardigheden.

Het is het toonbeeld van het werken in een community, want leerlingen van verschillende scholen komen samen en gaan met elkaar een nieuw traject in. Daarin ondersteunen ze ook elkaar. Op die manier wennen ze ook aan het adopteren van een nieuwe situatie en dat komt ook terug op de middelbare school.

Dit project past in de visie van Stichting ACT als het gaat om community-denken, maar ook om jong talent te laten groeien en het bevorderen van de gezondheid van jongeren en kinderen. Komend jaar werken we met twee groepen in Arnhem: een in buurthuis De Buurtfabriek in Alteveer-Cranevelt en een op Playground De Rommelkist op de Geitenkamp.

Doelgroep

Dit project is bedoeld voor basisschoolleerlingen die de stap naar het voortgezet onderwijs gaan maken.

Partners

We werken voor dit project met verschillende partners samen, zoals de gemeente Arnhem en diverse scholen.

Bijdragen?

Stichting ACT is voor zijn projecten altijd op zoek naar partners die kunnen kunnen participeren in onze communities. Door als bedrijf, sociale instantie, of maatschappelijke organisatie betrokken te zijn bij een community als deze, maak je deel uit van een gemeenschap die domeinoverstijgend werkt en een breed ontwikkelingsperspectief heeft. Meer informatie wat we voor elkaar kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op!

Noord Oost Academy

Dit maakt de Noord Oost Academy uniek:

  • We bereiden basisschoolleerlingen voor op het voortgezet onderwijs.
  • We werken in een vrije setting aan een ondersteunend programma.
  • Leerlingen van verschillende scholen komen samen en leren elkaar kennen.
  • De kinderen worden begeleid door pedagogen, docenten en jongeren.
  • Het project start dit jaar op twee plaatsen in Arnhem.
creatie

Meer weten? Neem contact op!

Stuur bericht

Contactgegevens

Locatie Alteveer-Cranevelt
De Buurtfabriek
Peter van Anrooylaan 1
6815 GT Arnhem

Locatie Geitenkamp
MFC De Wetering
Bonte Wetering 89
Arnhem

Jessy Doppen
06 – 28 52 24 75
Jessy@stichtingact.nl

Noord Oost Academy instagram