Inleiding in counselling

Een unieke opleiding die je klaarstoomt voor een mooie toekomst!

Anderen met passie en liefde helpen: het is de basis van werken in zorg en welzijn. Het is dan ook geen wonder dat veel mensen in deze sector aan de slag willen. Maar wat als je talent hebt en gemotiveerd bent, maar niet de juiste vooropleiding hebt? Dan is het erg lastig instromen, ook naar scholing. Daarom is er nu Inleiding in Counselling: een nieuw, uniek opleidingstraject dat je niet alleen de juiste kennis en inzichten oplevert om aan de slag te gaan in zorg en welzijn, maar ook hulp biedt bij de studie én je voorbereidt op een plaats op de arbeidsmarkt. Een fantastische basis voor een mooie toekomst!

Wat is counselling?

Inleiding in Counselling is een opleiding op HBO-niveau die een half jaar duurt en je de basis geeft om counsellor te worden. Counselling is een laagdrempelige manier van (psychische) hulpverlening en je kunt er ontzettend veel mee. Zo kun je er mensen mee helpen die het tijdelijk even niet meer weten, bijvoorbeeld omdat het thuis niet lekker loopt, er problemen zijn op het werk of iemand gewoon niet lekker in zijn vel zit. Maar je kunt ook mensen begeleiden in hun zoektocht naar zichzelf, of een gemeenschap helpen beter te functioneren. Ook als je begeleid werk aanbiedt, is counselling een handig instrument. Kortom: goede counsellors zijn overal nodig!

Wat maakt Inleiding in Counselling zo uniek?

Om gecertificeerd counsellor te worden, moet je een opleiding volgen. Veel mensen met passie en talent vallen echter af, omdat de stap naar (opnieuw) studeren vaak heel groot is. Niet alleen vanwege tijd, maar ook omdat net dat beetje extra begeleiding ontbreekt. Daarom hebben Stichting Counselling Nederland en Stichting ACT de handen ineengeslagen en een unieke vooropleiding ontwikkeld: Inleiding in Counselling. Met deze studie van een half jaar kun je niet alleen naadloos doorstromen naar de HBO-opleiding voor professioneel counsellor, maar krijg je ook gerichte begeleiding. En wil je na dat halve jaar niet verder studeren? Geen probleem! Door middel van een echt e-portfolio, waarin al je kwaliteiten komen te staan, bereiden we je voor op de arbeidsmarkt.

Wat kan ik ermee?

Als je Inleiding in Counselling hebt afgerond, ben je goed voorbereid op de opleiding Professioneel Coun-sellor, die je met een door het CPION erkend HBO-diploma afsluit.

Wat kost het?

Het lesgeld voor het opleidingstraject Inleiding in Counselling is € 2.727,- . Er zijn verschillende fondsen en subsidiemogelijkheden die (mogelijk) kunnen bijdragen.

Inleiding in counselling

Hoe ziet de opleiding Inleiding in counselling eruit?

  • De opleiding duurt 20 weken, 1 dag(deel) per week.
  • Om de week werk je aan de inhoud, de andere week maak je opdrachten.
  • De opdrachten voer je uit in de community van Stichting ACT.
  • Je kunt hulp en extra begeleiding krijgen in de community.
  • Je krijgt een persoonlijk ontwikkelingstraject waarbij al jouw kwaliteiten en ervaring, zowel binnen de opleiding als erbuiten, worden samengebundeld e-portfolio DITKANIK.NU van Libereaux.
Inleiding in counselling logo

Meer weten? Neem contact met ons op!

Stuur bericht

Contactgegevens

Sperwerstraat 97
6823 DL Arnhem

Dagmar Blom
Dagmar @ stichtingact.nl
06 – 39 51 71 91